Jihočeské vltavíny

25.10.2014 00:00

25. – 28.10.2014, účast Jiří Červinka, Vladimír Hofman, Naďa Kafková, Jan Kutý, David Lein, Jan Mandík a Miroslav Novák

 

Původně plánovaná návštěva Mnichovské burzy odpadla pro malý počet zájemců. V sobotu se do hledání pustila první skupina. Navštívila pole Třebanice, kde se podařilo najít 4 vltavínky. Dalším polem byly Dolní Chrášťany s jedním vltavínem a Krasejovka, také s jedním vltavínem.

V neděli první skupina navštívila výkopy Jakule, kde se na povrchu našel jeden úštěpek vltavínu. Následovaly výkopy u Slavčí u Trhových Svin, kde se připojila druhá skupina, a opět byl výsledkem jen jeden úštěpek. Pokračovali jsme na výkopy u Dobrkovské Lhotky. Před rybníkem jsou výkopy v podstatě aplanovány, ale za rybníkem pokračují nové výkopy skrz les až k louce za ním. Našli jsme tam jeden menší vltavín se zajímavým tvarem. Nedaleká lokalita „Do Pařízů“ je zanedbaná, výkopy staré a zarostlé. Poslední lokalita bylo pole u Nesměně, kde jsme bohužel nenašli nic.

V pondělí jsme věnovali opět dost času poli u Krasejovky, našli jsme dva menší vltavíny. Dále jsme jeli na pole Dolní Svince, opět s dvěma menšími vltavíny. Zakončili jsme na lokalitě Dolní Třebonín, kde bylo poměrně dost kusových záhněd, vltavín však žádný.

V úterý jsme jeli k lokalitě u Nové Hospody, na louce i v lese je mnoho nových výkopů, bohužel jsme na povrchu nic nenašli. Úspěch nepřineslo ani pole Habří, které ač bylo čerstvě zoráno, bylo již notně prošlapáno. Bez úspěchu byla i další pole u Kvítkovic pod hřbitovem, Dubenec, Radomilice a Strpí.

 

 vltavín 3x1 cm, Třebanice

výkopy Slavče u Trhových Svinů

výkopy Dobrkovská Lhotka

vltavín  2,5x1 cm, Dobrkovská Lhotka

zarostlá lokalita Do Pařízů

pole Nesměň

pole Krasejovka

vltavín 2,5x2 cm, Krasejovka

pole Dolní Svince

vltavín 1,5x1,5 cm, Dolní Svince

vltavín 1x1 cm, Dolní Svince

výkopy Nová Hospoda

pole Habří

pole Kvítkovice

pole Strpí

Vyhledávání

Kontakt

Mallorn Chelčického 12
Praha 3
13000
+420723589170
(předseda spolku)

datová schránka: uyzidq5